Levensloop

Levensloop Jannie Kieft, MfN-registermediator.

Hoe ben ik gekomen waar ik nu ben?

Na het VWO aan de CSG te Emmeloord wist ik niet goed wat ik wilde. Na een korte kennismaking met sociale geografie en een jaar van hard werken en veel plezier op een Rijn-cruiseschip dat elke week tot diep in Duitsland voer, koos ik voor de CALO (Academie voor lichamelijke opvoeding, oftewel bewegingsonderwijs) in Arnhem. Op de CALO had ik een goede tijd, vooral omdat naast ‘het bewegen’ de theorie, filosofie, pedagogie en psychologie zo’n grote rol speelden. Ik deed er vriendschappen op voor het leven.

Na de CALO wilde ik wel eens iets anders zien dan onderwijs en trok ik de wijde wereld in. Er volgden een aantal avontuurlijke jaren waarin ik o.a. zong en muziek maakte in Griekenland.

Rond mijn 30e keerde ik terug naar Nederland en kwam ik via verschillende banen (internationaal hulpverlener bij SOS International, hoofd ledenservice Nederlandse Ski Vereniging) toch weer bij het onderwijs terecht als beleidsmedewerker bij EDventure, de vereniging van onderwijsadviesbureaus. Ik vond onderwijs nu veel boeiender dan als student.

Als ouder maakte ik een diepe controverse mee op de school van mijn kinderen, waardoor mijn belangstelling voor mediation werd gewekt en ik besloot de opleiding voor mediator te volgen.

Het mediatorschap ervaar ik als een station waar veel sporen uit mijn leven samenkomen. Als mediator kan ik mijn (levens)ervaring, kennis, persoonlijke eigenschappen en vaardigheden combineren en inzetten voor een prachtig doel: mensen met conflicten leren omgaan, waardoor de wereld een harmonieuzere plek wordt. En heel concreet: het begeleiden van conflictpartijen op weg naar een oplossing waar beiden achter kunnen staan.

Trouwens, ik zing nog steeds. Nu klassiek.

Ien Bouwmans

www.capellabrabant.nl